Сучасний інтер'єр з диваном у спальні

16.12.2022 в 13:52 364 0
Сучасний інтер'єр з диваном у спальні
Кутовий диван Лагуна / Світлина: matroluxe.com
Створюючи інтер'єр спальні за допомогою дивана замість ліжка, слід ретельно продумати його. Читайте поради, які допоможуть втілити мрію в життя.

М'який розкладний диван є чудовою альтернативою ліжку з матрацом. Це зручні та функціональні меблі, які підходять для щоденного сну. Однак багато людей сумніваються, наскільки підходять дивани для спальні у плані інтер'єру. І дарма, адже якщо приділити належну увагу вибору, можна підібрати модель, котра ідеально доповнить обстановку. На щастя, сучасний асортимент настільки різноманітний, що зробити це не важко. Запрошуємо відвідати каталог українського виробника Matroluxe та переконатися в цьому самостійно.

Дивани різної форми в інтер'єрі спальні

Всі наявні на сьогодні моделі можна розділити на три великі категорії, виходячи з форми: прямі, кутові та модульні. Кожна з них має певні особливості та володіє особливими перевагами.

Який різновид найкраще підійде для спальні:

  1. Прямі. Класичний варіант призначений для встановлення біля стіни. Такі моделі дуже компактні в складеному вигляді, а при розкладці утворюють просторе спальне місце. Вони представлені різноманітністю дизайнерських рішень та відмінно підходять для спальні.
  2. Кутові. Не можна сказати, що такі дивани категорично не підходять для спальні. Однак це має бути простора кімната без дефіциту вільної площі. Перевагою таких моделей є те, що їх можна використовувати для зонування простору. Це стосується тих випадків, коли спальня є одночасно вітальнею.
  3. Модульні. Це найменш поширений варіант для спальні. Такі меблі зазвичай складаються з кількох частин, за допомогою яких формується спальне місце. Через це на поверхні утворюється багато незручних стиків, які заважають виспатися.

Диван Бостон

Диван Бостон / Світлина: matroluxe.com

Як залежить дизайн дивана від механізму трансформації

Сучасні дивани у спальню також відрізняються механізмами трансформації. Система розкладки впливає на функціональність, комфорт експлуатації та довговічність меблів. Однак мало хто знає, що від неї також залежить форма та дизайн меблів.

Розглянемо докладніше:

  • Єврокнижка. Це надійний механізм, що підходить для щоденної розкладки. Вироби типу Єврокнижка зазвичай мають класичну форму, зручні підлокітники та місткий короб для білизни. Їхньою відмінністю є те, що роль спинки виконують декоративні подушки.
  • Поворотний. Дивани з поворотним механізмом є одними з найстильніших. Для розкладки потрібно змістити обидві рухомі частини під прямим кутом та зафіксувати. На вигляд меблі будуть нагадувати ліжко з великим м'яким узголів'ям.
  • Французька розкладачка. Моделі з цим механізмом зазвичай мають стильний, сучасний та вишуканий вигляд. Спальне місце у них зберігається в ніші під сидінням і на вигляд нагадує справжню розкладачку.
  • Седафлекс. Система Седафлекс не обмежує виробника і дозволяє створювати неординарні в плані дизайну моделі. Щоб розкласти такий диван, необхідно потягнути спинку на себе, розгорнути спальне місце і встановити його на сталеві міцні ніжки.

Як підібрати колірне оформлення оббивної тканини

Диван скай

Диван Скай / Світлина: matroluxe.com

Створюючи інтер'єр спальні за допомогою дивана замість ліжка, слід ретельно продумати його.

Від цього залежить, яку роль виконуватиме виріб:

  • розчиниться на тлі стіни аналогічного забарвлення;
  • стане яскравим акцентом серед загальної кольорової гами;
  • буде перекликатися з колірним оформленням штор, декору, натяжної стелі та ін.

Величезне значення для інтер'єру та самопочуття людини відіграє кольорова гама:

  • зелені відтінки уособлюють спокій та умиротворення;
  • блакитні — створюють відчуття свіжості та простору;
  • пастельні — чинять заспокійливу дію;
  • білий колір виступає як тло для яскравого декору;
  • жовтий, помаранчевий — кольори сонця, зігрівають та піднімають настрій.

Важливу роль в оформленні інтер'єру спальні грає не тільки забарвлення тканини, але і її тип. Матеріал повинен бути міцним, стійким до стирання та практичним.

Зверніть увагу на:

  • флок — м'яка тканина з характерним ворсом, яка довго зберігає колір і не вбирає вологу;
  • шеніл — жакардова тканина зі щільним переплетенням ниток і бархатистою текстурою, не вбирає запахи, легко чиститься;
  • рогожку — міцний, грубий матеріал з красивою фактурою, що нагадує мішковину.

Тепер ви готові до покупки ідеального спального дивана для щоденного сну. Меблі від виробника Матролюкс чекають на вас в онлайн-каталозі. Доставка здійснюється по всій Україні.

Теги:інтер'єр, диван

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.