Реабілітація наркозалежності

05.11.2022 в 11:07 517 0
Реабілітація наркозалежності
Ілюстрація
В Україні психосоціальну реабілітацію проводять наркологічні та реабілітаційні центри, які спеціалізуються на лікуванні наркоманії та алкоголізму.

Через багато років, після того, як вперше людина знайшла спосіб змінювати свою свідомість за допомогою наркотичних речовин, сучасне суспільство переживає один із найважчих періодів розвитку наркоманії. Різновиду речовини стало настільки багато, що уряд країн не встигає вносити нові види наркотиків до реєстру заборонених наркотичних препаратів.

Наркоманія (за визначенням Всесвітньої організації охорони здоров'я) — це захворювання, яке викликане через надмірне та неконтрольоване вживання речовин, що змінюють свідомість. Характеризується нав'язливим бажанням вживати наркотики з прагненням отримати ейфорію і спосіб "уникнути" проблем.

Фахівцями в галузі хімічної залежності було проведено дослідження найефективніших методів лікування наркоманії, за результатами якого найефективнішим методом було визнано психосоціальну реабілітацію з постійним саморозвитком та особистісним зростанням.

В Україні психосоціальну реабілітацію проводять наркологічні та реабілітаційні центри, які спеціалізуються на лікуванні наркоманії та алкоголізму.

Детоксикація

Якщо людина почала безконтрольно вживати наркотики, то їй навряд чи вдасться зупинитися самому. У такі моменти необхідно звернутися за допомогою до професіоналів, які зможуть сприяти на початку лікування. Від залежної людини необхідно лише бажання припинити вживати та змінити своє життя на краще.

Бригада фахівців проведе необхідну діагностику фізичного та психічного здоров'я клієнта для отримання повної інформації про людину. Після цього буде проведено детоксикацію організму від шкідливих речовин. За допомогою детоксикації людина позбавитися абстиненції і її організм прийде в норму.

Реабілітація наркозалежності

реабілітація наркозалежності

Після детоксикації починається основний період — комплексна психосоціальна реабілітація. Це процес, у якому залежний отримує нові знання своєї проблеми, знаходить у собі причини формування залежності, отримує інструменти боротьби з тягою і негативними емоціями.

Психологи на особистих консультаціях опрацьовуватимуть психологічний аспект життя людини, а також за допомогою різних методів формуватимуть стійку мотивацію для подолання хімічної залежності.

Період реабілітації може змінюватись від 4 до 6 місяців, тому що не кожна людина здатна за короткий проміжок часу докорінно змінити своє життя, свою поведінку, і що не мало важливо мислення. Тільки після якісного опрацювання всіх аспектів хімічної залежності людина одержує шанси на довгострокову ремісію.

Теги:детоксикація, реабілітація наркозалежності, наркозалежність

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.