Летальний результат карантину для ФОПів: як припинити підприємницьку діяльність

26.06.2020 в 16:16 1190 5.0 0
Летальний результат карантину для ФОПів: як припинити підприємницьку діяльність
Іллюстрація / Світлина: з відритих джерел
Якщо самостійно ви не хочете займатись цією клопіткою справою, ви можете звернутись до компанії, що надає аутсорсингові послуги для бізнесу.
Як вплинуло на Ваш бізнес запровадження карантину? В умовах сьогодення не усім підприємцям вдалось обійтись без збитків для свого бізнесу, а декому довелось припинити свою діяльність можливо назавжди. Для тих, хто лише задумався, як правильно закрити свого ФОП, — дана стаття допоможе більш детально розібратися у цьому.

На сьогодні оформлення фізичної особи-підприємця — не рідкість, проте інколи ФОП потрібно закрити. У тому випадку, коли ФОП припиняє свою діяльність, важливо знати коли ДПС зніме його з обліку і що для цього треба зробити.

Зняття ФОП як платника податків відбувається після припинення його підприємницької діяльності, якщо це припинення є офіційно зареєстрованим. Фізичній особі-підприємцю потрібно подати заяву щодо припинення діяльності ФОП державному реєстратору. Якщо заява подається у паперовому вигляді, при собі необхідно мати український паспорт, паспортний документ іноземця або ж посвідчення особи без громадянства. Також заяву можна подати в електронному вигляді, проте це актуально тільки для тих ФОПів, що раніше отримали електронний цифровий підпис.

Припинення діяльності ФОП можливе тільки після того, як названий ФОП оплатить податки, що були нараховані протягом усієї його діяльності як підприємця. Рекомендується уточнити у відділені ДФС чи є у вас якісь борги, щоб уникнути неприємних сюрпризів. Далі треба закрити усі фінансові рахунки, що належать ФОП, і отримати виписки. Важливо мати на увазі те, що згодом потрібно буде надати: повідомлення, яке свідчить про закриття об’єкта, що оподатковувався, і декларацію.

Фізичні особи, що належать до загальної системи податків, мають, окрім звіту ЄСВ, підготувати та надати ще й декларації про своє майно. При цьому не забудьте зазначити вид підприємницької діяльності. У випадку якщо ФОП перебував на єдиному податку, треба, звичайно, здати звіт ЄСВ і подати ліквідаційну декларацію — у випадку 3-ої групи за останній квартал, а у випадку 1-ої та 2-ої за останній рік. Подати такі документи досить зручно — це можна зробити особисто, за допомогою третьої особи (в такому випадку знадобиться доручення) чи навіть просто рекомендованим листом.

Після усіх вище перерахованих процесів можете перевірити зняття вашого ФОП з обліку. Відбувається це на сайті Мін’юсту.

Отож, якщо самостійно ви б не хотіли займатись цією справою, ви можете звернутись до спеціалізованої компанії, що надає аутсорсингові послуги для бізнесу. Консалтингова компанія MCG надає свої послуги для підприємців у Львові.

Менеджмент Консалтинг Груп

Сайт: https://mcg-lv.com/
Електронна адреса: [email protected]
Телефони: +38 (050) 317 60 01 та +38 (067) 290 69 88
Теги:закриття ФОП, припинення діяльності ФОП, ФОП

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.