Короткий огляд геймерського монітора Xiaomi Mi 2K

17.10.2022 в 11:04 748 5.0 0
Короткий огляд геймерського монітора Xiaomi Mi 2K
© Xiaomi Mi 2K
Розповідаємо, в чому особливості девайсу Xiaomi Mi 2K його технічні характеристики та інші деталі.

Бюджетні 2K-монітори в CompX дозволяють вам ознайомитися з усіма перевагами сучасного формату без значних витрат на оновлення комп’ютерного заліза. Одна з цікавих моделей в цьому класі — Xiaomi Mi 2K Gaming Monitor. Розповідаємо, в чому особливості девайсу китайського бренда. 

Перший погляд

Як і смартфони Xiaomi, монітор виглядає дорожче, ніж його цінник. До речі, цифра на останньому коливається від 499 до 650 доларів залежно від конкретного регіону та рівня комплектації. Корпус пластиковий, рамки екрану дуже тонкі — таких можна очікувати від моделі середнього класу, що коштує принаймні в 1,5 рази більше. 

монітор Xiaomi Mi 2K

А стійка і взагалі металева — деталь виточена з міцної алюмінієвої заготовки. Широка центральна колона спирається на масивну пласку платформу, що робить монітор дуже стійким. В її нижній частині є отвір з пластиковою окантовкою для охайної організації дротів. Єдине свідчення про належність моделі до бюджетного класу — відсутність кріплень для кронштейну VESA. Тут використовується власний стандарт Xiaomi. Щоб обрати альтернативу, доведеться придбати перехідник за 20–30 доларів. 

Задня панель пофарбована у фірмовий «монолітний чорний» колір. Вона максимально гладка та мінімалістична — на ній виділяються тільки логотип виробника, кріплення для стійка та блок портів. Останній включає два HDMI 2.0, один DisplayPort 1.4, два USB 3.0 та одне 3,5-міліметрове гніздо для навушників. Роз’єми можна прикрити магнітною кришкою, щоб отримати максимально естетичний вигляд. 

Якість зображення

Монітор має корисну діагональ екрану у 27 дюймів. Для такого формату ідеально підходить роздільна здатність 2K (2560х1440), обрана інженерами Xiaomi. Картинка виглядає чіткою та щільною навіть на відстані у 30-40 см — цього досить навіть для досвідчених кіберспортсменів, які буквально «встромлюють носа» в екран. Тут використовується традиційна IPS-матриця. Нагадуємо, що її плюси — натуральна кольорова гама та дуже широкі кути огляду. 

Одна з переваг монітора — підтримка апаратної синхронізації з відеокартами Nvidia та AMD. Максимальна частота оновлення зображення в обох випадках — 165 Гц. Це не топовий рівень, але цього буде достатньо для гравців середнього рівня у динамічних шутерах та MOBA.

Час відгуку — 1 мс без технології овердрайву. Це означає, що картинка завжди лишається чіткою та деталізованою, однак за об’єктами, шо швидко рухаються, можна буде побачити шлейфи. 

Заявлена підтримка технології VESA 400, тобто в окремих сценах різниця між найбільш яскравими і тьмяними пікселями може становити 400 разів. Однак за умов максимальної яскравості у 400 ніт та статичної контрастності 1000:1 ефект від неї майже непомітний. Увімкнувши відповідні налаштування в екранному меню, ви побачите тільки невелике збільшення насиченості кольорів. До речі, за навігацію в меню відповідають традиційні кнопки знизу, а не джойстик. Ще одна прикмета бюджетного монітора. 

Що стосується кольорової гами, вона теж дещо поступається заявленим показникам — 132% sRGB та 95% DCI-P3. В процесі тестів нам вдалося отримати 127% та 92% відповідно. Це типові характеристики моніторів цього рівня — незрозуміло, навіщо було їх перебільшувати. Ще один мінус — заявлений коефіцієнт спотворень Delta E на рівні 1. Залежно від обраних налаштувань, його реальне значення коливається від 2,5 до 6 одиниць. Знову ж таки, це цілком нормально для геймерського монітора, який не використовується в професійній дизайнерській роботі. 

Деякі технічні подробиці

Навігація в меню за допомогою кнопок виявилась зручною — після того, як тестувальник звик до такого способу. Перевірка функції HDR в іграх виявилася невдалою — деякі кольори стали більш насиченими ціною тьмяної картинки та втрати подробиць в темних ділянках зображення. Ще один маркетинговий прийом — технологія зменшення мерехтіння за рахунок підстановки чорних кадрів. ЇЇ активація майже нічого не змінила — тільки в найдинамічніших сценах уважне око помітило зменшення шлейфів. 

монітор Xiaomi Mi 2K

З приємних моментів — дуже зручна стійка. Її шарнір дозволяє регулювати кут нахилу та висоту, повертати пристрій вправо–вліво, а також обирати портретну орієнтацію зображення. Таких щедрот в бюджетному сегменті ми не бачили давно.

Ще один плюс доступний лише в деяких комплектаціях. Монітор може оснащатися лампою на прищепці, яка кріпиться на верхню рамку екрана. Вона дозволяє працювати з документами навіть в повній темряві. Більш того, вам доступний бездротовий пульт, що дозволяє керувати яскравістю та кольоровою температурою підсвічування. 

Де купити недорогий 2K-монітор в Україні?

Інтернет-магазин CompX пропонує комп’ютерну периферію відомих брендів. Каталог сайту допоможе вам підібрати монітор за діагоналлю екрана, типом матриці та роздільною здатністю. Ви можете замовити доставку товарів у будь-яку точку країни. Вам доступні зручні способи оплати — в тому числі готівкою, банківською карткою, BINANCE PAY, а також в кредит та розстрочку. 

Теги:монітор, геймерський монітор, Xiaomi Mi 2K

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.