Види та особливості шаф-купе

20.06.2019 в 18:02 674 1
Види та особливості шаф-купе
Фото: з відкритих джерел
Шафи-купе — це габаритний, але практичний предмет інтер’єру, який може вмістити в себе майже весь ваш гардероб
Кожній сім’ї, особливо великій, необхідно мати практичні предмети інтер’єру, в яких всі члени родини зможуть зберігати свій одяг або інші особисті речі. Для спідньої білизни найчастіше використовують комоди або тумбочки, а ось верхній одяг зберігають в шафах-купе. Саме про них і піде мова в цій статті.

Особливості та переваги шаф-купе

Багато меблевих фабрик недарма сконцентрувало увагу на виробництві шаф-купе. Це габаритний, але практичний предмет інтер’єру, який може вмістити в себе майже весь ваш гардероб, навіть якщо ви часто навідуєтесь в магазини одягу. Тільки в Україні існує декілька високоякісних фабрик, які готові вгамувати вашу потребу в зберіганні речей. Найширший асортимент їхньої продукції ви можете побачити на сайті fayni-mebli.com.

Більшість людей зупиняє свій вибір на шафах-купе через такі їхні переваги:
  • висока місткість;
  • можливість розмістити предмет інтер’єру в коридорі або в спальні;
  • зносостійкість;
  • широкі можливості по стильовому оформленню.
Але найчастіше особливості користування будь-якої шафи купе залежать від його виду.

Основні види шаф-купе

кутова шафа-купе
Шафи-купе діляться по таким категоріям:
  • форма корпусу;
  • матеріал корпусу.

Форма корпусу шафи-купе

По формі корпусу шафи-купе діляться на:
  • прямі;
  • кутові.
Прямі шафи-купе — це класичний варіант, який присутній на меблевому ринку вже чимало років. Цей предмет інтер’єру займає достатньо місця, тому розміщати його треба в дійсно габаритній кімнаті. Але попри це він зможе зберігати більшість вашого гардеробу в одному місці, тому вам не доведеться блукати по всьому помешканню, шукаючи окремі речі.

Кутові шафи-купе більші підходять для тих людей, які мають в своєму розпорядженні не так багато вільного простору, але все одно мають бажання розмістити свій гардероб в одному місце. Завдяки тому, що кутові шафи-купе (як зрозуміло з їхньої назви) розміщаються в куті кімнати, вони економлять достатньо вільного місця, щоб приміщення не здавалось тісним і при цьому мало поступаються місткості прямим варіаціям цього предмету інтер’єра.

Матеріали корпуси шафи-купе

шафа-купе
Корпус шафи-купе найчастіше виготовляється з таких матеріалів:
  • ДСП;
  • МДФ;
  • дошка натурального дерева.
ДСП — це один з найдешевших варіантів на ринку. Він настільки широко розповсюджений, що використовується в абсолютній більшості виробів. Це не надто міцний матеріал, який втім найчастіше може витримати багаторічне експлуатування.

МДФ — варіант середньої цінової категорії. МДФ з якісним шпоном може витримати чималі навантаження, а ще цей матеріал більш екологічний за ДСП.

Масив натурального дерева — найдорожчий та найбільш екологічний матеріал на ринку. Найчастіше фабрики та майстерні виконують такі шафи-купе на замовлення.
Теги:меблі, шафи-купе

Комментарии (1)
avatar
Таня Ленчик 12:07, 11.12.2019
Як не дивно, але прочитавши Вашу статтю, дізналася багато того. що навіть і не підозрювала про шафи-купе. Просто ми якраз з чоловіком збираємося придбати собі шафу-купе, тому перед покупкою в MebelOk вирішили почитати про них. що б придбати саме ту шафу - купе, яка нас цілком влаштує, а завдяки Вашій статті, ми вже точно розуміємо, що нам варто краще взяти і на що варто звернути нашу увагу.
Войдите, чтобы оставить комментарий.