Що посадити у вересні

22.08.2023 в 23:04 1091 5.0 0
Що посадити у вересні
Нерідко у вересні досвідчені дачники займаються посадкою озимих овочів.

Поступово весь врожай, який люди посадили влітку, вже збирається. Тому любителів городів чекають пусті грядки. Їх можна залишити до весни, а можна купити насіння овочів в Україні на сайті Агрікс та посадити їх після збирання основного врожаю. Але далеко не всі розуміють, які культури можна садити восени. Усі роботи, пов'язані з посівом, умовно можна поділити на дві категорії: зелені культури, які досить швидко зростають та озимі овочі. Якщо людина зацікавлена у виборі насіння, після посадки якого можна незабаром збирати врожай, потрібно вибирати відповідний посадковий матеріал.

Які овочі можна висаджувати восени

Є кілька видів овочів та зелені, висаджування яких дозволить зібрати врожай восени. У цей період варто посадити:

  1. Редиску, яка дозріває протягом місяця. Її часто висаджують після збирання цибулі чи часнику. Вологи та сонячного світла в цей період достатньо, щоб забезпечити швидке зростання та дозрівання даної культури.
  2. Після збирання помідорів у теплиці можна посадити горох. При цьому віддавати перевагу потрібно тим сортам, які швидко дозрівають.
  3. Гірчиця листова може зростати й за температури повітря 0-+5 градусів. Листя можна збирати приблизно через місяць-півтора. Щоб насіння краще зійшло, перед посадкою його варто замочити в спеціальному поживному середовищі.
  4. Кріп можна виростити навіть у випадку, якщо температура на вулиці знижується до -5 градусів. Вегетативний період – кілька тижнів.
  5. Крес-салат росте досить швидко. Через 2 тижні можна здійснювати збирання врожаю.
  6. Салат латук росте навіть у випадку, якщо на ділянку потрапляє невелика кількість світла. Здійснювати збирання врожаю можна через 15 днів.

Нерідко у вересні досвідчені дачники займаються посадкою озимих овочів (петрушка коренева, морквина, а також спеціальна цибуля та часник). Віддаючи перевагу цьому способу посіву, можна краще підготувати насіння до весни. Адже вони навесні загартуються і наберуть вологу.

Щоб овочі навесні добре зійшли, слід правильно вибирати грядку. На ній має накопичуватися чимало снігу.

Що посадити у вересні

Де краще посадити насіння

Щоб отримати дійсно хороший урожай, а також запобігти вимерзанню насіння, потрібно правильно вибирати місце на ділянці. Бажано, щоб у цьому місці у зимовий період збиралася максимальна кількість снігу.

Перед посівом необхідно провести мульчування грядок. На зиму можна садити більшість видів пряних та лікарських трав. За зиму насіння насичується вологою та корисними речовинами.

Теги:насіння, врожай

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.