Рекомендації щодо вибору віконних конструкцій

15.01.2020 в 19:35 571 0
Рекомендації щодо вибору віконних конструкцій
Фото: з відкритих джерел
Фахівці відзначають, що правильний підхід у виборі пластикових вікон забезпечить тривалий період їх експлуатації
Практика роботи фірм, що займаються вікнами елітного приміського житла вказує на те, що в 85% випадків вибір замовників припадає саме на пластикові вікна. В інших ситуаціях встановлюються дерев'яні, алюмінієві або ж дерев'яно — алюмінієві конструкції.

На сьогоднішній день ринковий асортимент даної продукції порадує широким вибором готових віконних конструкцій.

Фахівці відзначають, що правильний підхід у виборі вікон забезпечить тривалий період експлуатації останніх. Матеріальні вкладення в досить дорогі варіанти конструкцій з легкістю окупляться вже через пару років завдяки високій економії енергоносіїв, що витрачаються на підігрів даної споруди. Також у дорогих конструкцій, як правило, низькі експлуатаційні витрати. На практиці це означає, що ремонт пластикових вікон не треба буде робити дуже тривалий час. Адже дешеві вікна треба обслуговувати кожен рік.

Отже, до основних функцій сучасних вікон слід віднести, в першу чергу, тепло і звукоізоляційні, а також показники високої міцності і стійкості під впливом чинників навколишнього середовища. Не варто забувати про вогнестійкість і вплив механічних пошкоджень.

Посилаючись на показники теплозахисту даного вікна, не буде зайвим враховувати саме ті кліматичні умови, в рамках яких буде проводитися експлуатація. Розрізняють такі різновиди теплових втрат: так звані трансмісійні а також вентиляційні втрати. Під існуючими факторами, які активно впливають на теплоізоляційні властивості віконних конструкцій, розуміють ширину дистанційної рамки самого склопакета, різновид скління даного вікна, його розміри, кількість і розташування ущільнювачів а також багато іншого.
пластикові вікна
Не менш важливе питання вентиляції, як основної складової в процесі видалення вуглекислого газу і неприємних запахів. Хороша вентиляція також необхідна для підтримки певного режиму вологості в даному житловому приміщенні. Сучасні конструкції вікон відрізняються високими показниками герметичності і низькою пропускною здатністю в умовах закритого приміщення. У тому випадку, коли у вашій квартирі погано працює вентиляція, така здатність вікон виявиться негативною і буде заважати додатковому провітрюванню приміщень. Але можна здійснити необхідне провітрювання за допомогою регульованих припливних клапанів, що встановлюються в зовнішніх настінних поверхнях, як правило, за межами самого віконного отвору.

Пам'ятайте про те, що установка високоякісної конструкції вікна збереже тепло і затишок вашого будинку на довгі роки.
Теги:Вікна, пластикові вікна

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.