Навіщо вам варто купити вишиванку та як її обрати

19.05.2023 в 23:30 856 5.0 0
Навіщо вам варто купити вишиванку та як її обрати
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Для оформлення жіночої вишиванки використовуються різноманітні орнаменти та кольори.

Поступово популярність жіночої вишиванки зростає. Зумовлено це тим, що одяг вирізняється оригінальним виглядом й самобутністю. До речі, зараз багато дизайнерів (українських та іноземних) використовують вишивку для оформлення різних предметів гардероба. Але перед тим як купити вишиванку жіночу недорого, варто звернути увагу на кілька аспектів.

Основні параметри вибору

Щоб підібрати ідеальну вишиванку, необхідно визначитися з типом крою (з кокеткою, зі вставками з довгими рукавами), а також з довжиною. Орієнтуватися слід те що, який варіант найкращий для дівчини чи жінки.

Який орнамент і відтінок вибрати

Для оформлення жіночої вишиванки використовуються різноманітні орнаменти та відтінки. Нерідко на одній сорочці є різні візерунки, які символізують щось певне. На рукавах, на подолі або на комірі можуть бути такі елементи:

  • квадрати;
  • зубці;
  • розетки;
  • хвилі;
  • різні квіти;
  • інше.

Для того, щоб прикрасити вишиванку, доповнити її різними елементами, найчастіше використовують вишивку гладдю. У деяких випадках використовуються мережива та бісер.

Найбільш гармонічний колір визначається індивідуально. Для молодих дівчат підходять яскраві та насичені кольори. Жінки старшого покоління віддають перевагу менш яскравим тонам. Також можна вибрати плаття на https://ukrmoda.ua/sukni-zhinochi/, теж з вишивкою.

Популярні види тканин

Раніше для пошиття традиційної сорочки використовувалося полотно з коноплі або з льону. Тепер майстри застосовують сучасні бавовняні тканини, матеріали із синтетичних та натуральних волокон, шовк, інше. Кожна дівчина зможе визначити, який з варіантів для неї кращий. Перед тим як зробити вибір на користь певних тканин, потрібно вирішити, скільки коштів людина готова витратити на покупку. Якщо для пошиття застосовуються натуральні тканини, то вартість готової продукції буде вищою.

Навіщо вам варто купити вишиванку та як її обрати

Щоб трохи заощадити, можна вибрати вишиванки зі штучних та з натуральних волокон. Вироби з таких матеріалів прості у догляді, приємні на дотик та зручні.

Вибір відповідного розміру

Щоб справити відповідне враження, необхідно приділяти деяку увагу вибору відповідного розміру. Тільки у цьому випадку дівчина зможе створити ідеальний образ. Для того, щоб спростити цей процес, можна скористатися спеціальними таблицями, за допомогою яких простіше вибрати відповідний розмір. Для цього попередньо потрібно зняти такі мірки:

  • обхват грудей;
  • обхват талії;
  • довжина руки;
  • обхват стегон.

Оперуючи цими характеристиками, можна буде вибрати ідеальний розмір.

Теги:одяг, вишиванка

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.