Як вибрати ігрову гарнітуру для повсякденної гри

25.10.2023 в 09:11 794 5.0 0
Як вибрати ігрову гарнітуру для повсякденної гри
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Гарна ігрова гарнітура повинна бути зручною та надійною. Поради від професійних геймерів як обрати правильні навушники.

Успіхи в комп'ютерних іграх залежать від цілої низки чинників, які не завжди вимірюються талантами чи здібностями геймера. Для ефективної взаємодії з командою, а також відстеження найменшого шарудіння та дій супротивників потрібна якісна ігрова гарнітура — з чистим звучанням і хорошим мікрофоном. Вибрати потрібну модель допоможе огляд базових критеріїв.

Формфактор геймерських навушників

ігрові навушники

Для повного та тривалого занурення в ігрові світи оптимальні два види конструкцій:

  1. Накладні. Легкі, компактні, добре ізолюють сторонні шуми. Оптимальні для виїзних заходів — займають мінімум місця в сумці. У цій серії є й складані моделі.
  2. Повнорозмірні. Традиційний вибір більшості геймерів. Широке оголів'я та великі амбушури не здавлюють голову та щільно прилягають до вух, що знижує стомлюваність.

Раціональніше придбати повнорозмірну гарнітуру, яка набагато комфортніша у використанні та оснащена зовнішнім мікрофоном. У накладних серіях він найчастіше вбудований, що позначається на якості звучання.

Тип підключення

Один із ключових параметрів, від яких залежить вартість, тому варто ретельно зважити всі за та проти кожного з варіантів:

  1. Дротові. Не вимагають заряджання, забезпечують стабільне з'єднання. З мінусів — кабель може завдавати певних незручностей, особливо якщо його довжина недостатня, щоб комфортно розташуватися в кріслі, віддалившись від екрана.
  2. Бездротові. Повна свобода рухів і дій, але якщо забути своєчасно зарядити акумулятор, то легко залишитися без гарнітури в критичний момент, що негативно позначиться на ігрових досягненнях.

Якщо бюджет дозволяє, оптимальним вибором стануть бездротові навушники з можливістю підключення кабелю, які об'єднали переваги обох варіантів. Це дасть змогу завжди бути на зв'язку, не перериваючи ігрової сесії для чергового підзаряджання.

ігрові навушники

Характеристики звучання

Для порівняння вподобаних моделей потрібно орієнтуватися на три основні показники:

  • опір;
  • чутливість;
  • потужність.

Для повсякденної гри підійдуть гарнітури, де ці значення перебувають у середньому діапазоні. Це дозволить насолоджуватися достатньою гучністю та деталізацією звукових ефектів. Загалом більшість навушників відомих брендів адаптовані до потреб геймерів і порадують якісною звукопередачею.

Функція шумозаглушення

Повнорозмірні моделі завдяки щільним великим амбушурам добре відсікають сторонні звуки, що дає змогу повністю зосередитися на тому, що відбувається у віртуальному світі. Але якщо доводиться перебувати в шумному приміщенні, то без активного шумогасіння не обійтися: воно повністю «нейтралізує» навколишнє оточення, що забезпечує повне занурення у світ пригод, змагань і битв.

Теги:ігрові навушники, навушники, ігрова гарнітура

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.