Як вибрати ідеальні рукавички для різних видів робіт?

06.11.2023 в 20:34 1310 5.0 0
Як вибрати ідеальні рукавички для різних видів робіт?
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Основний критерій вибору робочих рукавичок — це їх призначення. Залежно від професії людина може потребувати різних видів захисту.

Рукавички — це необхідна частина екіпірування та індивідуального захисту робітника. Вони можуть забезпечувати надійний захист від бруду та мозолів, від високих та низьких температур, від хімікатів та нафтопродуктів, від порізів та подряпин. Ще рукавички можуть стати у пригоді у разі транспортування слизьких чи гострих предметів, а деякі з них добре підходять і для виконання високоточних робіт. Проте обирати такі засоби захисту треба правильно, з урахуванням особливостей їх призначення.

Які бувають робочі рукавички?

робочі рукавичкиДля того, щоб обрати робочі рукавички, потрібно для початку визначити їх різновиди. Виробники пропонують:

  • Бавовняні рукавички. Найпоширеніші, можуть використовуватися у різних галузях, зокрема на будівництві, в автотехцентрі, на складі, при такелажних роботах чи у сільському господарстві. Мають невелику ціну, натуральну основу та досить короткий термін служби. В них не варто працювати з електроінструментом, що обертається (болгаркою чи дрилем).
  • Нейлонові. Є досить пружними, зносостійкими, дозволяють зберігати тактильну чутливість. Можуть використовуватися для сортування чи пакування товарів, при складанні та ремонті електротехніки та електроніки, у ювелірній справі, харчовій промисловості тощо. Вони є антистатичними, зручними та досить довговічними, а ще не залишають ворсу.
  • Нітрилові. Забезпечують надійний захист від проколів чи порізів, впливу хімічних речовин та нафтопродуктів. Можуть використовуватися при температурі від -15 до +130 °С, не ковзають, не намокають та довго зберігають свої властивості. Часто використовуються в автосервісах, при роботі з металом чи бетоном, у хімічних галузях промисловості та ін. Щоб додатково захистити руки, треба обирати засоби, в яких нітрилом покриті не тільки долоні, а й манжети. Також варто віддавати перевагу виробам з двошаровим покриттям.
  • Комбіновані. Це дуже міцні рукавички, в основі яких знаходиться бавовна та спилок (тонка шкіра). Вони дуже витривалі та можуть використовуватися у різних галузях промисловості, зокрема металургії, паливно-енергетичній, нафтопереробній, деревообробній галузях.
  • Брезентові. Такі рукавиці також дуже міцні та довговічні. Руки в них не потіють, також брезент не порушує чіпкості пальців. Вони добре захищають руки при зварювальних, вантажно-розвантажувальних чи будівельних роботах.
  • Краги. Це високі та цупкі рукавиці до ліктя, що розроблені спеціально для зварювальників.

Як вибрати робочі рукавички?

робочі рукавички

Отже, основний критерій вибору рукавичок — це їх призначення. Залежно від професії людина може потребувати різних видів захисту. Також варто звертати увагу на:

  • наявність покриття — часткового чи повного;
  • розмір;
  • сезонність — зимові рукавички можуть виготовлятися з додатком шерсті або утеплюватися різними матеріалами;
  • виробника — краще віддавати перевагу перевіреним брендам, які цінують свою репутацію.

Інтернет-магазин Ultraziz пропонує чудовий вибір різноманітних рукавичок для виконання різних видів робіт. На сторінках каталогу представлений широкий асортимент таких засобів — кожен зможе підібрати ту модель, яка буде до смаку саме йому. 

Теги:робочі рукавички, рукавички

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.