Як правильно вибрати віскі

29.07.2022 в 11:13 959 0
Як правильно вибрати віскі
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Віскі дуже люблять та вживають чоловіки й жінки в усьому світі. Все тому, що окрім привабливого кольору, він має ще й особливий смак.

Віскі – знаменитий у всьому світі національний міцний алкогольний напій, який вперше почали виготовляти у Шотландії та Ірландії. Його отримують шляхом дистиляції або перегонки збродженого сусла зерна. Спирт, який додають до напою, попередньо витримують у дерев’яних бочках. Для виготовлення останнього використовують різні види зерна. Це може бути звичайний або солодкий ячмінь, жито, кукурудза, пшениця. Віскі має характерний золотистий колір.

Цей міцний алкогольний напій дуже люблять та вживають чоловіки й жінки в усьому світі. Все тому, що окрім привабливого кольору, він має ще й особливий смак. В залежності від виробника та виду, в ньому відчуваються нотки меду, квітів, цитрусових. Найкраще віскі смакує чистим, до коктейлів його майже не додають. Рекомендують пити охолодженим, або додати два кубики льоду.

Які є види віскі

віскі

Цей напій відрізняється, в залежності від того, де його випускають. Класичним напоєм вважається шотландський – купити віскі саме з цієї країни найчастіше прагнуть справжні цінителі.

Відмінною рисою такого напою є те, що для його витримки використовують бочки з-під інших продуктів такого самого типу. Найчастіше це ємності, де раніше знаходився бурбон. В результаті, віскі отримує оригінальні смакові нотки. Вони можуть бути солодкуватими, фруктовими, або димними.

Поширений також віскі з Ірландії. Тут його виготовляють шляхом потрійної дистиляції, в результаті, смак стає чистішим та м’яким.

Він має власний букет, який більше подобається жінкам. У ньому відчуваються квіткові нотки. Присутні також приємні ванільні тони.

Сам напій п’ється дуже легко. Це ще одна причина, чому найбільша кількість його поціновувачів саме серед жінок. Ірландський віскі добре підходить для першого знайомства з цим напоєм.

У США для виготовлення віскі використовують спирт на основі кукурудзи. Напій має специфічний присмак, за яким його легко відрізнити від інших. Він дуже гармонійний, трохи пряний, найчастіше містить нотки квітів та карамелі. Буває як м’яким, так і більш жорстким, міцним. Все залежить від технології виробництва. Процес виробництва у різних штатах США відрізняється.

Більш рідкісним, але не менш цікавим є японський віскі. Його виготовляють за шотландським способом, тому він дуже схожий на скотч. Краще ознайомитись із існуючим асортиментом та його характеристиками допоможе магазин алкоголю Хліб і Вино.

Теги:віскі

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.