Як підібрати правильний розмір жіночих кросівок: покрокова інструкція

24.07.2023 в 19:16 1190 5.0 0
Як підібрати правильний розмір жіночих кросівок: покрокова інструкція
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
У даній статті розглянемо процес підбору правильного розміру жіночих кросівок онлайн та в магазині.

Правильно підібраний розмір кросівок є ключовим фактором для забезпечення комфорту, здоров'я ніг і задоволення від носіння взуття. Найбільша помилка, яку можна зробити — це купити взуття, що занадто мале або занадто велике.

Які параметри стопи врахувати при виборі розміру взуття

Довжина стопи

Перед тим, як розпочати пошуки ідеальних кросівок https://dykyikram.com/krosivki/jinochi, необхідно виміряти довжину своєї стопи. Для цього треба взяти лист паперу, покласти його на підлогу, а потім поставити на нього свою ногу. За допомогою олівця або ручки намалювати контур стопи, відступаючи пару міліметрів, а потім виміряти відстань від найвищої точки носка до найнижчої точки п’яти. Це буде показник довжини стопи в сантиметрах.

жіночі кросівки

Форма стопи

Крім довжини, важливо враховувати форму стопи. Деякі жінки мають широкі стопи, інші — вузькі. Також є люди з високим підйомом або плоско-вальгусними стопами. Особисті вигини та деформації стопи треба врахувати при виборі кросівок для спорту й повсякдення, щоб уникнути дискомфорту, болю й пошкоджень ніг при носінні.

Рекомендації виробника

Кожен виробник взуття має свої власні таблиці розмірів, які можуть дещо відрізнятися. Перед покупкою жіночих кросівок онлайн, обов'язково перевіряють таблиці розмірів, надані виробником. Вони зазвичай містять вказівки про те, як правильно підібрати розмір, виходячи з довжини стопи та інших характеристик.

Варто врахувати, що розміри кросівок для жінок бувають повними та половинчастими для зручності вибору комфортної моделі.

Що врахувати під час примірки

Під час примірки жіночих кросівок варто надіти взуття на обидві ноги, адже значна частина людей має різну довжину стоп, тому може здатися, що один кросівок підходить до розміру, а інший — ні. Варто обрати розмір, який забезпечує комфорт і на одній, і на другій нозі.

жіночі кросівки

При примірці жіночих кросівок необхідно перевірити відстань від пальців до носка взуття всередині. Між пальцями й носком повинен залишатися невеликий простір, приблизно 0,5-1 см. Це забезпечить зручність руху і запобігатиме травмам ніг і нігтів під час пересування.

У магазині або при отриманні взуття кур'єрською доставкою обов'язково варто протестувати кросівки на місці. Треба взути їх не на босу ногу, а на звичайні бавовняні шкарпетки, зробити кілька кроків, піднятися на носки, повернути стопу в різні сторони. При цьому має відчуватися комфорт, легкість й відсутність тиску на ноги.

Теги:взуття, кросівки, жіночі кросівки

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.