Як морально підготуватися до ЕКЗ?

20.05.2022 в 17:54 870 0
Як морально підготуватися до ЕКЗ?
Ілюстрація / Світлина з відкритих джерел
Як морально підготуватися до ЕКЗ? Рекомендації щодо підготовки. Що допоможе правильно налаштуватися? Чи варто виключати ризик невдалої процедури?

Екстракорпоральне запліднення дає парам шанс стати батьками. Але це серйозна медична процедура, до якої потрібно готуватись не менш ретельно, ніж до звичайної вагітності. Приймання вітамінів, лікування хронічних захворювань, похід до стоматолога, контроль ваги та відмова від шкідливих звичок – не лише ці рекомендації потрібно виконувати жінці, яка зважилася на ЕКЗ. Необхідно морально підготуватися до ЕКЗ, тому що психологічний настрій дуже важливий.

Якщо ви ще не знаєте про всі етапи процедури ЕКЗ, вся доступна інформація на сайті однієї з кращої клініки еко в Україні.

Чому має значення психологічний стан

Схвильований стан перед ЕКЗ – це абсолютно нормально. Але він не має трансформуватися в паніку чи істерику. Сильна тривога може виявитися через страх перед невідомим, коли у жінки залишилися питання про етапи ЕКЗ, можливі ускладнення, нюанси проведення процедури, або через те, що жінка очікує негативного результату. Все б нічого, але стрес заважає настанню вагітності, а отже, його треба запобігти.

Необхідно поставити лікарю цікаві питання, щоб отримати вичерпну інформацію, а, можливо, і проконсультуватися з психологом. Клініки ЕКЗ пропонують послуги висококваліфікованих спеціалістів. Їхнє завдання: знизити рівень тривоги майбутньої матері, позбавити її сумнівів і переживань.

Рекомендації щодо підготовки

екстракорпоральне запліднення

ЕКЗ не дає стовідсоткової гарантії настання вагітності. Більша чи менша ймовірність невдалого результату завжди зберігається. Але слід думати про позитивний результат, відкинувши свої страхи.

Ось що допоможе правильно налаштуватися:

  • Прогулянки на свіжому повітрі.
  • Уникнення стресів.
  • Дотримання рекомендацій лікаря. Буде менше приводів думати, що ви зробили щось не так. Ви дотримувалися рекомендацій лікаря, а значить, зробили все, що від вас залежить.
  • Робота з психологом, щоб унеможливити психосоматичну причину безпліддя.
  • Планування справ на період очікування на результат ЕКЗ. Щоб не було часу надто концентруватися на своїх відчуттях та думках.
  • Освоєння технік релаксації (арт-терапія, медитація, дихальні практики).
  • Дотримання звичного порядку дня (крім значних фізичних навантажень).

Не варто виключати ризик невдалої процедури, навіть статистика говорить про те, що вагітністю закінчується тільки кожне друге ЕКЗ. Щоб не впасти в депресію, якщо вагітність не настане, складіть план, що ви робитимете у разі невдачі. Це допоможе не замкнутися у собі та рухатися далі.

Найкраще, що можна зробити при підготовці до ЕКЗ, – розслабитися та сподіватися на краще, створивши навколо себе комфортну психологічну обстановку та поклавшись на природу. Зрештою, якщо не вдалося завагітніти з першого разу, шанси на те, що друга чи третя спроба дадуть довгоочікуваний результат, значно збільшуються. Так у більшості випадків і відбувається за статистикою.

Теги:екстракорпоральне запліднення, ЕКЗ

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.