Honda Civic: плюси і мінуси

06.10.2021 в 19:27 405 0
Honda Civic: плюси і мінуси
Чи варто цікавитися потоковій, доопрацьованій версією цього компакта в кінці ринкової кар'єри.
Поява нинішнього покоління Civic викликало бурю обурення у прихильників марки. Ось ікона високошвидкісних двигунів, пам'ятник японської автомобільної промисловості, яка відмовилася від виробництва того, чим вона славиться впродовж багатьох років. Вхід турбонадува, як виявилося, був не єдиною революцією. Civic X-покоління — перший автомобіль з трициліндровим двигуном під капотом.

Honda Civic. Кузов, інтер'єр

Чотиридверний Civic має довжину 4658 мм. Автомобіль жодним чином не намагається приховати свою японську ДНК. При цьому автомобіль ламає динаміку. Різкі, навіть агресивні лінії підкреслюють потужність і хороші ходові якості. З іншого боку, версія седана, ймовірно, найменш стилістично "перенастроєна" з усіх варіантів Civic, з Type-R на передньому плані.

Фактично, щоб дізнатися, що було змінено, вам потрібно буде поставити дві копії поруч один з одним — до і після змін. Невеликі зміни в основному стосуються дизайну бамперів і додавання ручки регулювання гучності до аудіосистеми. Цей останній крок — великий плюс для Honda. Тестована версія Executive стоїть вище двох в прайс-листі (дешевша Elegance). Він має повний комплект обладнання на борту — зі скляним люком, шкіряною оббивкою і електрорегулюванням водійського сидіння попереду.

Крім того, у нас є безключевий доступ, світлодіодні лампи зі шайбами і аудіосистема з 10 динаміками. Останній, на жаль, погано грає. Скляний люк в даху трохи зменшує простір над головою пасажирів задніх сидінь. Обидві моделі Civic в стандартній комплектації оснащені 17-дюймовими легкосплавними дисками.

Інтер'єр виробляє відмінне враження — як з точки зору кількості простору спереду і ззаду, так і з точки зору матеріалів і якості виготовлення.

Що не сподобалося?

Напевно нечіткі датчики температури охолоджуючої рідини і рівня палива. До того ж здатний проникати 519-літровий багажник — це пережиток минулих десятиліть. Сама кришка багажника не має ручки або ручка для закриття. Звичайно, з цим можна жити, але ми розуміємо, що це можна було зробити краще.

Honda Civic. Привід, керівництво

Мотор потужністю 182 кінських сили, встановлений під капотом нашого тестового автомобіля, є одним з трьох двигунів Civic, які в даний час продаються в Європі, і єдиним, доступним в чотирьохдверною версії цього автомобіля. У порівнянні з автоматичним варіатором, за заводськими даними, тестова машина повинна розганятися з 0 до 100 км / год за 8,3 секунди, це хороший результат. Стрілка спідометра зупиняється на 200.
Honda Civic 4D
Що найбільше сподобалося в Civic, так це те, що він міг їздити по місту з дивовижною плавністю, а коли потрібно було швидко приєднатися до руху, реакція на газ відбувалася негайно. Це не очевидно на багатьох більш потужних автомобілях. Сама трансмісія добре працювала для безступінчатим регулювання швидкості. Версія з механічною коробкою передач має одну з кращих механічних коробок передач, доступних на ринку.

Витрата палива складає 8-8,5 л / 100 км у міському потоці і 6-6,5 л / 100 км по трасі. По трасі це приблизно 7 л / 100 км. Роботу підвіски варто оцінити позитивно. Добре, це досить складно, але дає машині хороше зчеплення з дорогою і дає масу задоволення на звивистій дорозі.

Резюме

Дивлячись на прайс-листи, виявляється, що купити Honda Civic 4D — гарне придбання. Він забезпечує відмінну керованість, добре обладнаний, а його динаміка задовольнить переважна більшість покупців. Якщо додати розумну витрату палива і просторий салон, то виявиться, що ціна на цей автомобіль розрахована вкрай вигідно.
 
Теги:honda civic

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.