Чорнобиль - історичний міні-серіал, створений Крейг Мазін

05.06.2019 в 16:34 552 0
Чорнобиль - історичний міні-серіал, створений Крейг Мазін
Фото: кадр из видео
У відомій інтернет-базі IMDb, яка присвоює рейтинги всім кінопроектам, міні-серіал «Чорнобиль» посів перше місце, обійшовши «Гру престолів»
Тільки відшуміли суперечки і обурення з приводу закінчення серіалу «Гра престолів», в якому мільйони глядачів не розділили думки сценаристів про гідну кінцівку настільки касового проекту і ось, HBO приготували ще один. Новий і зовсім протилежний «Грі престолів», за своїм настроєм, серіал описує вже не вигадану історію в світі фентезі, а повністю реальну трагедію, що сталася в нашому світі і навіть більш того, на території України – Чорнобиль.

Це міні-серіал, так що чекати роками, поки вийдуть нові сезони вам не доведеться. І, якщо ви ще не бачили його, а тільки хочете це зробити, то не переживайте – ми не будемо спойлерити. Для всіх тих же, хто ще не визначився чи варто його дивитися, ось кілька фактів:

У серіалі «Чорнобиль» переплітаються реальні події, зі справжніми іменами і прізвищами їх учасників, але в перетвореному на західний манер стилі.
  • Жанр фільму – драма, так що тут не буде веселого другорядного героя, який весь час буде кидати гостроти і підтримувати атмосферу гумору (він тут і недоречний).
  • Не все в цьому серіалі чиста правда і деякі, можливо, помітять нестикування – це, все ж, не документальний фільм.
  • Творці серіалу – США і Великобританія, тому багато в чому ми побачимо «західний погляд» на проблеми і особливості того часу.
  • Всупереч безлічі інтерпретацій і неточностей – це цікавий проект, який може перенести нас в той важкий час і дати відчути його, хоч і як глядачеві.
Цікавим фактом ще є і те, що у відомій інтернет-базі IMDb, яка присвоює рейтинги всім кінопроектам, міні-серіал «Чорнобиль» посів перше місце, обійшовши навіть ту ж «Гру престолів». Йому присвоєно рейтинг 9,6 (з 10 можливих), що означає найвищі оцінки глядачів з усього світу. Сьогодні ж в США виходить завершальна, п’ята, серія – вона називається «Вічна пам’ять».
У будь-якому випадку ця подія варта уваги, нехай і в такому «популярному» форматі у вигляді серіалу. Таким чином, кожен може висловити шану всім людям, які брали участь в ліквідації цієї жахливої ​​трагедії, що забрала десятки життів і, що дали шанс жити мільярдам інших.
Теги:чорнобиль, HBO, Крейг Мазін, Серіал

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.