Чому не варто викидати бананову шкірку

18.04.2022 в 09:46 1444 4.7 0
Чому не варто викидати бананову шкірку
Ілюстрація / Світлина з відкритих джерел
Цей плід сприятливо впливає на травлення завдяки високому вмісту клітковини.

Банан — не просто фрукт. Це справжнє джерело корисних мікроелементів. Банан багатий вітамінами групи В (В1, В2, В6) і вітамінами С і РР.

Цей плід сприятливо впливає на травлення завдяки високому вмісту клітковини. А природна солодкість банана цілком замінить вам магазинні солодощі. Енергії від одного фрукта вам вистачить на ціле тренування, пише сайт https://ladypapers.com/.

Як використовувати бананову шкірку

  • Для очищення води. Бананова шкірка вважається чудовим природним фільтром. Вона буквально всмоктує в себе свинець і мідь. Достатньо лише покласти очищену шкірку в воду.
  • Добриво для кімнатних рослин. Шкірку кладемо в воду на добу. Беремо отриманий концентрат і розбавляємо його в пропорції 1:5. Поливаємо їм квіти 1-2 рази в тиждень профілактично.
  • Чистка столового срібла. Бананову шкірку подрібніть, додайте трохи води. У вас повинна вийти пастоподібна суміш. Цю пасту нанесіть на срібні прилади та залиште на пару хвилин. Потім змийте водою і відполіруйте їх рушником.
  • Заліковування ран. Бананова шкірка дуже цілюще впливає на регенерацію шкіри. Тому якщо у вас є синці, ранки й невеликі опіки, прикладіть чисту шкірку на пошкодження. Залиште на пару хвилин і потім змийте залишки теплою водою.
  • Лущення і свербіж. Якщо у вас свербить укус комара, спробуйте прикласти шкірку буквально на пару хвилин. У вас пройде свербіж і прискориться загоєння.
  • Відбілювання зубів. Зробіть порошок із засушених бананових шкурок. Перемеліть їх на кавомолці й складіть в банку. Зберігайте в сухому теплому місці. Використовуйте банановий порошок для відбілювання протягом одного тижня. Або ж чистите їм зуби пару раз в тиждень для профілактики.
  • Крем для взуття. Свіжою банановою шкіркою натріть взуття. Завдяки натуральним оліям і воску ваші туфлі будуть сяяти. Після натирання залишки фрукта зітріть паперовим рушником.
  • Засіб для схуднення, завдяки великій кількості клітковини й ситості банана ви з легкістю можете замінити їм цілий перекус. Не переживайте, солодкість цього плоду цілком замінить магазинні солодощі.
  • Як зберегти соковитість курки. При запіканні покладіть шкірку від банана в духовці. Таким чином волога всередині м’яса збережеться. Слідкуйте тільки за тим, щоб шкірка випадково не спалахнула.
  • Полірування рослин. Досвідчені господині знають як важко буває оберігати зелені листочки від пилу. Натріть їх банановою шкіркою і тоді вони покриються тонким шаром природного воску. Бонусом шкірка наситить листочки вітамінами й тим самим поліпшить стан всієї рослини.

А здавалося б звичайний фрукт! Стільки користі сховав в собі такий сонячний і яскравий плід. Пам’ятайте, що харчуватися одними банами також шкідливо, адже з дитинства ваш організм був привчений споживати виключно місцеві продукти

Теги:банани

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.