Чому дерев'яний брус — найкращий вибір для вашого будівельного проєкту?

27.03.2024 в 19:04 762 4.7 0
Чому дерев'яний брус — найкращий вибір для вашого будівельного проєкту?
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Брус з дерева — універсальний і багатофункціональний виріб, що застосовується в різних сферах будівництва.

Деревина завжди була одним з основних будматеріалів, оскільки має високу міцність і надійність, довговічність і, що не менш важливо, естетичний зовнішній вигляд. Брус може мати квадратний або прямокутний перетин, найбільші вироби виготовляються з колод через обпил країв. Через це даний вид пиломатеріалу часто використовується при зведенні різних конструкцій. Чому ще цінується дерев'яний брус, яких видів буває і за якими параметрами його обирати — про це й піде мова в публікації.

Бруски з дерева — особливості та характеристики

Стандартними розмірами бруса вважаються від 100×100 мм до 150×150 мм і в довжину до 6 метрів. Хоча параметри можуть бути й іншими: ширина, товщина і довжина можуть збільшуватися залежно від індивідуального замовлення, але це також вплине і на вартість пиломатеріалу.

Бруски з дерева: особливості та характеристики

Це універсальний і багатофункціональний виріб, що застосовується в різних сферах будівництва, починаючи від зведення системи покрівлі та закінчуючи міжповерховим перекриттям, тому виробники ретельно підходять до виготовлення бруса.

Довговічність і надійність конструкцій залежать від якості та породи дерева, хоча переважно брус виготовляється з хвойних порід, а саме сосни, яка має високі фізико-технічні характеристики. Вона міцна, щільна, стійка до появи тріщин, сучків менше, ніж в інших хвойних, і вони рідко висихають і опадають.

Крім цього розрізняють:

  • профільований брус з наявністю спеціальних пазів і шипів для укладання, стійкий до механічних пошкоджень, виготовляється з цілісних колод і має квадратну або прямокутну форму;
  • клеєний — робиться зі склеєних між собою дощок, такий матеріал міцний і стійкий, не дає усадки;
  • оциліндрований брус завдяки спеціальній обробці має круглий переріз із посадковим місцем; використовується переважно при будівництві будинків зі зрубу.

Різноманітність виробів у багатьох викликає труднощі з тим, щоб купити пиломатеріали на сайті https://lestorg.dp.ua відповідно до мети використання, тому якщо ви обиратимете бруски з дерева, звертайте увагу на розміри та форму виробу, а також клас і тип деревини.

Наприклад, A клас (екстра-ґатунок) має найвищу якість, без будь-яких дефектів та відповідну вартість, а для C класу допустимі різноманітні дефекти, але й вартість такого бруса буде низькою.

Найкращі виробники пиломатеріалів: де знайти надійного постачальника будівельних матеріалів

Lestorg — найкращий виробник пиломатеріалів

Знайти вироби з дерева можна в більшості будівельних супермаркетів і магазинів, але дуже часто ціна там досить висока. Куди вигідніше купувати безпосередньо у виробників пиломатеріалів. Компанія ЛісТОРГ має власний столярний цех і продуктивні потужності з розпилу дерева, тому в їхньому інтернет-магазині можна купити дерев'яний брус не тільки стандартних розмірів, а й зробити індивідуальне замовлення. А доставка товарів здійснюється по Дніпру, області та навіть Україні на адресу замовника або відділення пошти.

Теги:дерев'яний брус, будівництво, брус

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.