Що таке портативний монітор і для чого він потрібен

29.05.2023 в 16:13 869 5.0 0
Що таке портативний монітор і для чого він потрібен
Ілюстрація / Світлина: з відритих джерел
Портативні монітори пропонують безліч переваг великого екрана. Однак не забудьте вивчити технічні характеристики, щоб покупка відповідала вимогам.

Якщо ви хочете підвищити продуктивність під час подорожей, портативний монітор — інструмент, який дасть змогу досягти цієї мети. Зручні, маленькі та легкі пристрої можна покласти в сумку разом із ноутбуком, щоб отримати багатомоніторну установку практично в будь-якому місці. Розповідаємо, як вибрати відповідну модель для ваших завдань.

Для чого може використовуватися портативний монітор

Портативний монітор — це ідеальний додатковий екран у дорозі. Пристрій розроблено для тих, хто часто подорожує або проводить час у відрядженнях. Аксесуар дозволяє отримати масу переваг, таких як:

  1. Розширення робочого простору. Ви можете під'єднати портативний монітор і розширити свій поточний дисплей. Наприклад, можна переглядати документ або підручник на одному екрані й одночасно робити нотатки на іншому.
  2. Презентація. Якщо часто ведете переговори в неформальних обставинах, монітор можна використовувати для демонстрації різних даних клієнтам. Підключаєте аксесуар до ноутбука та переносите презентацію, графіки, звіти та іншу інформацію на другий екран.
  3. Розваги. Якщо ваш лептоп оснащений невеликою діагоналлю, можна скористатися перевагами збільшеного портативного екрана під час перегляду фільмів, телебачення або в іграх.

Деякі портативні монітори можна використовувати в портретній орієнтації. Це чудова новина для програмістів і творчих професіоналів — оскільки деякі застосунки найкраще відображаються у вертикальному розташуванні, такий монітор на комп'ютер буде найзручнішим у роботі.

Технічні характеристики та особливості портативного монітора

портативний монітор

Поради щодо вибору комп'ютерного монітора застосовні й до портативних «побратимів». Але оскільки конкретні вимоги до переносного обладнання відрізняються, наведемо як приклад адаптований список критеріїв:

  1. Діагональ — 13,3-17,3 дюйма. Тут усе залежить від режиму роботи. Що менший розмір дисплея, то вища портативність. 
  2. Роздільна здатність — 1366x768 і 1920x1080 точок будуть оптимальними значеннями. 3840x2160 — для максимальної чіткості зображення. 
  3. Частота оновлення — 60-300 Гц. Для ігор краще вибрати високу частоту оновлення, щоб зображення було найбільш плавним. Для стандартних завдань підійде частота 60 Гц.
  4. Яскравість — 200-450 ніт. Тут усе залежить від оточення. У приміщенні буде достатньо мінімального значення, якщо робочий простір заповнений світлом, краще взяти панель яскравіше.
  5. Час відгуку — 3-16 мс. Чим нижче значення, тим швидше змінюється зображення. Критично для геймерів, оскільки в змагальних іграх кожна мить може вплинути на результат матчу. 
  6. Коефіцієнт контрастності — 800:1-100000:1. Що вищий рівень — то глибші чорні кольори.
  7. Акумулятор. Деякі портативні монітори оснащені вбудованою батареєю. Це дає змогу заощадити заряд ноутбука, який живить додатковий дисплей під час під'єднання.

Портативні монітори пропонують безліч переваг великого екрана. Однак не забудьте вивчити технічні характеристики, щоб переконатися, що покупка відповідає вашим вимогам.

Теги:монітор, портативний монітор

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.