Навіщо використовують мікродобрива і чому вони такі корисні для рослин

16.06.2024 в 15:37 762 5.0 0
Навіщо використовують мікродобрива і чому вони такі корисні для рослин
Якщо ви хочете «підгодувати» садові культури чи квіти, то найкращим вибором будуть комплексні мікродобрива, які міститимуть усі необхідні добавки.

Щоб будь-які рослини нормально росли та завжди виглядали доглянутими, а культури давали хороший урожай, потрібно їх регулярно «підгодовувати». Це можуть бути мінеральні, натуральні та інші добрива, які включають багато корисних компонентів. Наприклад, часто магазинна продукція складається з молібдену, марганцю, заліза і не тільки. Але як зрозуміти, що потрібно саме вам та вашим рослинам? Для цього варто ознайомитися з асортиментом доступних мікродобрив тут https://www.ukravit.ua/mikrodobriva/ та вивчити їхній склад.

Які речовини необхідні для удобрення рослин

Для обробки листя та насіння рослин застосовують хелатні мікродобрива. Хелати – комплексні сполуки, що забезпечують найкраще проникнення іонів металу в організм рослини. Живлення рослин забезпечує ряд речовин:

  • кобальт, що підвищує вміст вологи;
  • бір, необхідний для вуглеводного обміну;
  • молібден, який бере участь у вуглеводному та азотному метаболізмі;
  • мідь, що бере участь у синтезі хлорофілу;
  • марганець, що активує вироблення хлорофілу;
  • залізо, що впливає на синтез білка та утворює хлорофіл у листі;
  • цинк, який запускає процеси дихання рослин.

Якщо ви хочете «підгодувати» садові культури чи квіти, то найкращим вибором будуть комплексні мікродобрива, які міститимуть усі необхідні корисні добавки.

Для чого використовуються мікродобрива

Для правильного росту рослин особливо важливий компонент, якого найбільш бракує, тоді як баланс інших речовин не має визначального значення. Так, при дефіциті марганцю зростання соняшника уповільниться навіть якщо рівень інших поживних елементів має оптимальні значення. У такому разі не обійтися без хелатних мікродобрив. В результаті використання хелатів мікроелементи, що не одержуються з ґрунту, проникають у рослину з добривом і легше засвоюються.

Навіщо використовують мікродобрива і чому вони такі корисні для рослин

Мікродобрива також сприяють регуляції балансу живильних елементів у клітинах рослини. З їхньою допомогою можна керувати процесами в тканинах, запобігаючи процесам протидії будь-яких елементів один з одним, що перешкоджає засвоєнню.

Особливості та переваги застосування мікродобрив

Застосовувати їх краще шляхом обприскування чи краплинного зрошення під час поливу. Тоді можна буде отримати добрий урожай, а квіти завжди виглядатимуть доглянуто. До того ж, вони допоможуть заповнити нестачу мікроелементів у ґрунті, тому культури менше болітимуть.

Теги:мікродобрива, рослини

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.