Як організувати якісний краплинний полив на ділянці

01.01.2024 в 14:05 1064 4.4 0
Як організувати якісний краплинний полив на ділянці
Сьогодні на своїй ділянці можна організувати різні варіанти поливу.Будь-яка людина, яка вирощує рослини чи культури, чудово знає, що без гарного полив

Будь-яка людина, яка вирощує рослини чи культури, чудово знає, що без гарного поливу все загине. А носити важкі відра по всьому городу, особливо у зрілому віці, складно. Тому багато хто вирішує організувати краплинний полив.

Де можна встановити систему та які особливості вона має

Ця система може бути легко встановлена як на грядках, так і в теплиці для вирощування:

  • різних культур;
  • кущів з ягодами;
  • плодових дерев;
  • полуниці, огірків, помідорів та не тільки.

Вона може стати зручним альтернативним варіантом звичним відрам, якщо ви не можете їздити на дачу кожен день. Особливо актуально застосування такої системи в теплицях, де рослини не отримують достатньо вологи з атмосферних опадів, що часто потребує тривалих та інтенсивних поливів. Також можна додати й добрива, таким чином можна підгодувати всі рослини одночасно. Але важливо обрати на сайті https://poliv.ua/ крапельниці, які будуть вам підходити найкраще.

Види крапельних систем

Сьогодні на своїй ділянці можна організувати різні варіанти поливу. В основному за основу беруть так звану краплинну лінію, яка відходить від труби поливу і розміщується по всьому городу. Для організації системи можна взяти:

  • трубки. Виробники випускають їх із міцних матеріалів, тому вони можуть зберігати свою форму навіть при сильному напорі води. Системи з трубок виходять довговічними, вони не руйнуються від ультрафіолетових променів, механічних пошкоджень.
  • стрічки. Вони також виготовлені у вигляді трубок, але мають більш тонкі стінки. За відгуками дачників вони не прослужать понад три сезони. Але вони відмінно підходять для парників та теплиць, де умови використання менш агресивні.

Як організувати якісний краплинний полив на ділянці

Види крапельниць

Кожна система обов'язково доповнюється спеціальними крапельницями. Вивчивши каталог на сайті https://poliv.ua/tovary/obladnannia-dlia-krapelnoho-polyvu/krapelnytsi/ можна вибрати автоматичні варіанти, напівавтоматичні та ручні. Перші дозволяють поливати рослини в автоматичному режимі, заздалегідь задаючи через який період часу включатимуться спеціальні контролери.

Напівавтоматичні вимагають участь удачника у деяких процесах. Наприклад, потрібно періодично заливати воду в систему, а інше можна довірити крапельницям. Найдешевшими є ручні крапельниці. Тут доведеться включати їх і вимикати, наповнювати водою системи та робити інші необхідні дії.

Теги:краплинний полив, ділянка

Комментарии (0)
Войдите, чтобы оставить комментарий.